Lättläst Teckenspråk
Facebook
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Programmet för dig som vill jobba inom restaurang och livsmedel

Oavsett om man bakar, arbetar med delikatesser eller på restaurang ska man kunna arbetsmiljö, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkost och alkoholservering. Eleverna ges kunskap om kommunikation och kundbemötande samt skyltning av varor.

Man ska kunna samarbeta med alla oavsett kulturell bakgrund, ålder eller kön och fungera både självständigt som i grupp och använda yrkets fackspråk. Kunskap ges även om organisation och ekonomi.

Det gäller att vara flexibel i branschen och ha förståelse för arbetsmiljöfrågor för att förebygga arbetsskador. Livsmedels- och restaurangbranschen har en stark internationell prägel varför eleverna får läsa engelska och lära sig om branschens regionala anknytning.

Dessa frågor innefattar produktionskedjan som djurhållning, odling, transport och förädling. Arbetsplatsförlagt lärande ger eleverna kunskap inom yrket. Examensmålet gäller för både skolförlagd utbildning och lärlingsutbildning.

Läs mer om utbildningar inom hotell, turism och restaurang på bncollege.se.


Ansok_Gysam.png
Lärlingsutbildningar - Restaurang- och livsmedelsprogrammet - ctl00_cph1_exTopNavImg
albin_315x460.jpg
Albin blev kock

Albin Magnusson är 20 år och uppväxt i Grangärde. Som liten drömde han om att bli polis och musik är hans stora intresse. På fritiden dansar han gärna och tar en löptur i skogen eller längs kusten när han får tid. Idag bor han i Strömstad där han arbetar som kock på Hotell Laholmen. Läs mer