Lättläst Teckenspråk
Facebook
Hushagen_Iza__Anton_Adam_Charlie_Kevin.jpg

Borlänge blev Årets kockteam 2018

En kocktävling, en tävling i högtidsdukning och en kulinarisk mässa, allt i en och samma lokal lockade besökare från hela Dalarna till Smedjebackens Folkets Hus under lördagen 10 mars. Årets vinnare blev Hushagsgymnasiet i Borlänge och i dukningstävlingen var det Tobias Klebark från Smedenskolan som tog hem segern.

Det var många besökare som bevittnade och supportade kockteamen från de fyra gymnasieskolor i länet som bedriver utbildning inom restaurang- och livsmedel. De tävlande lagen kom från Smedjebacken, Leksand, Borlänge och Falun. Det var ett gäng trötta men lyckliga blivande kockar från Hushagsgymnasiet i Borlänge som till sist tog hem segern. De hade lyckats bäst att laga och leverera en trerätters middag utifrån en råvarukorg med tonvikten på dalaproducerad mat.

Samtidigt som kocktävlingen pågick kunde publiken rösta på vilken högtidsdukning de tyckte var vackrast. De sex borden stod uppdukade i entrén till Smedenskolan med bland annat bröllopsdukning och dukning för 30-årsfest som teman. Vinnaren blev Tobias Klebark från Smedjebacken som dukat för ett guldbröllop. Det pågick även en mässa och försäljning med lokalt producerade matprodukter i olika former samt en jobbmässa med branschfolk som presenterade sina arbetsmöjligheter och erbjöd bland annat sommarjobb. 

Elever från VBUs medieinriktning på Samhällsvetenskapliga programmet filmade och live-streamade under dagen på YouTube kanalen ”Årets kockteam 2018”.

Kocktävlingen är ett arrangemang av Gysam i samarbete med VBU (Västerberslagens Utbildningsförbund) för de gymnasieskolor inom Falun Borlänge-regionen AB samarbetsområde som har restaurang- och livsmedelsprogram. Syftet är att öka intresset hos ungdomar att söka sig till en bransch med stort behov av arbetskraft.

Det vinnande laget från Hushagsgymnasiet bestod av Iza Renfjord, Charlie Stenström, Adam Lindholm, Anton Pennonen och Kevin Willman. Lagets kontaktperson och lärare Disa Bartholdsson; disa.bartholdsson@edu.borlange.se ,070-253 31 59

Kontaktperson Gysam:

Lina Lundin
Projektledare för Gysam
lina.lundin@fbregionen.se

Tel: 0243-24 80 55, 072-557 82 10

www.sites.google.com/vbu.se/kocktavling

www.facebook.com/aretskockteam

www.instagram.com/aretskockteam_2018/

  

I samarbete med utställare och sponsorer:

Skedvi Bröd, Grönsakshallen Sorunda AB, LissEllas senap, Murboannas Ost, Ostbutiken i Västansjö, Laby´s choklad, Sågmyra Byggnadsvård & Kökshandel AB, Ingmis Human Touch, LRF, MoraKniv AB, Visita, Matses Mat, Besöksnäringscollage, Sälens Högfjällshotellet, Smedjebackens kommun, Kaffebönan, Falun Borlänge- regionen AB, VBU, Svenska Kockars förening.