Lättläst Teckenspråk
Facebook
loggo_kockteam_gysam.jpg

Smedenskolan blev Årets kockteam 2017!

Det blev hemmaseger för Nai, Antonny, Erica och reserven Simon från Smedenskolan som tog hem titeln Årets kockteam när tävlingen arrangerades den 11 mars på Smedenskolan i Smedjebacken.

Det var en tuff konkurrens mellan Smedjebacken och Leksand där Smedjebacken vann med 0,7 poängs över Leksands Gymnasium. Övriga skolor som deltog var Hushagsgymnasiet i Borlänge och Kristinegymnasium i Falun. Tävlingen inramades av en mässa med lokala matproducenter från Dalarna och representanter från hotell- och restaurangnäringen. Det blev ett fantastiskt arrangemang och vi uppskattar antalet besökare till ca 600- 700 personer. Vi tackar alla inblandade, elever, arrangörer och mässutsällare för det otroliga engagemanget och hoppas kunna genomföra tävlingen igen 2018.


Det finns just nu ett stort behov av kockar i vår region och antalet sökande till restaurang och livsmedelsutbildningarna har minskat de senaste åren. Därför vill vi uppmärksamma denna utbildning lite extra genom att arrangera en kocktävling för de gymnasieskolor inom Gysam som erbjuder restaurang och livsmedelsprogrammet; Falun, Borlänge, Leksand och Smedjebacken.

GYSAM drivs av Falun Borlänge-regionen AB, ett regionalt utvecklingsbolag som bland annat jobbar med skolsamverkan. I Gysam ingår förutom bolagets medlemskommuner även Hedemora, Malung-Sälen, Leksand, Rättvik och Vansbro. Gysam arbetar för att kunna erbjuda ett stort och attraktivt utbud av gymnasieprogram inom regionen.

För frågor om arrangemanget kontakta Lina Lundin på lina.lundin@fbregionen.se 
eller 0243- 24 80 55 

För frågor om Gysam kontakta Pernilla Bremer på pernilla.bremer@fbregionen.se 
eller 0243-24 80 48 


Se bildspelet från den 11 mars