Lättläst Teckenspråk
Facebook

För skolpersonal och press

Gysam skapar möjligheter för Dalarnas blivande gymnasieelever! Vi öppnar upp kommungränserna vilket gör ett större utbud av utbildningar tillgängliga.

De kan plugga vad de vill var de vill

De blivande gymnasieeleverna kan välja och vraka bland alla nationella högskoleförberedande och yrkesförberedande gymnasieprogram. Dessutom kan de välja var de ska studera, på landsbygd, i en stad eller varför inte i svenska fjällen? De kan stanna på hemorten eller pröva sina vingar på annan ort.

Lättare att välja

Vägen fram till valet av gymnasieprogram kan upplevas snårig för många elever. Gysam som informationsportal gör utbudet överblickbart. Gysam tipsar dessutom inom vilka branscher det kommer att finnas många jobb i Dalarna i framtiden, vilket direkt hjälper utbildningsväsendet i sitt uppdrag att tillgodose de kompetensbehov som uppstår. Samtidigt kan både de blivande eleverna och deras förälder känna sig trygga med att de utbildningar som erbjuds håller hög kvalitet och skapar en stabil grund att stå på efter gymnasiet.

Tillsammans är vi starka

Gysam sätter elevernas bästa i första hand och fungerar som en motor i utvecklingsarbetet. Vi accelererar ständigt mot att förbättra samarbetet mellan skolor och näringsliv. Detta för att matcha utbud med aktuell efterfrågan i näringslivet. Och jobbet slutar inte här. Det kontinuerliga arbetet med att skapa förutsättningar för framtiden fortsätter. Vi letar givetvis efter nya dörrar att öppna.

Läs mer om vad vi jobbar med på sidan Gysam då och nu.